• Home
  • Tan Hong Pin dan Ng Yak Howe Mengundang Semua untuk Sertai Program Kids The Moon

Tan Hong Pin dan Ng Yak Howe Mengundang Semua untuk Sertai Program Kids The Moon

Ahli Parlimen Bakri, Tan Hong Pin dan Ahli Dewan Undangan Negeri Bentayan, Ng Yak Howe, dengan kerjasama Ahli Dewan Undangan Negeri Simpang Jeram, Nazri, dan NGO Buddy Kids, menganjurkan sebuah festival bertemakan “Kids The Moon”. Acara ini akan diadakan pada 6 Oktober (Jumaat) bermula tengah hari di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Chung Hwa 1, Muar. Program ini bertujuan untuk mencipta suasana penuh kasih sayang melalui tradisi Perayaan Kuih Bulan bagi penduduk Muar, terutamanya keluarga yang mempunyai anak-anak berumur bawah 12 tahun.

Program ini mendapat sokongan daripada 43 peniaga yang membawa pelbagai aktiviti yang sesuai untuk kanak-kanak dan keluarga untuk memastikan setiap keluarga yang mengambil bahagian dapat merasai kegembiraan program tradisional ini.

Bazar Perayaan Kuih Bulan akan dibuka pada pukul 12 tengah hari untuk membolehkan keluarga menikmati keseronokan program lebih awal dan menjalankan aktiviti di pasar yang sesuai untuk kanak-kanak dan interaksi keluarga. Pada pukul 6:20 petang semasa malam menjelang, keluarga yang menyertai program dapat menunjukkan kreativiti mereka dalam pertandingan reka bentuk tanglung dan bersaing untuk kemenangan. Kemudian pada pukul 7:45 malam, cahaya bulan akan menyatukan keluarga dan memasuki dunia buku cerita. Keluarga yang mengambil bahagian boleh mendengar kisah indah bersama dan merasai keindahan dan budaya Perayaan Kuih Bulan serta meraikannya bersama.

Kami sengaja memilih lokasi di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Chung Hwa 1 di Pusat Bandar Muar untuk acara ini, dengan harapan setiap keluarga dapat merasai suasana Perayaan Kuih Bulan yang kaya dengan sejarah dan tradisi. Pengunjung juga berpeluang menyaksikan pelbagai reka bentuk tanglung yang unik dan menyertai undian untuk memilih reka bentuk tanglung terbaik untuk berkongsi kegembiraan program tradisional ini.

Kami menjemput semua untuk sertai bersama keluarga dan rakan-rakan, bukan sahaja untuk merasai suasana Perayaan Kuih Bulan tetapi juga berpeluang untuk mendapatkan paket hadiah terhad. Stok adalah terhad, siapa cepat dia dapat!

Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi 010-9226468 atau 010-5351758.

Pada hari istimewa ini, kami menantikan anda untuk meraikan Perayaan Kuih Bulan dan mencipta kenangan di Program Kids The Moon.

Sumber Gambar: Laman Web Rasmi Tan Hong Pin

leave a comment

No. 20, Tingkat 2, Jalan Mega 1, Pusat Perdagangan Mega, Jalan Sakeh, 84000 Muar, Johor. tanhongpin.office@gmail.com +6010-535 1758 | +6012-514 1758